Voordelen van een zorgwoning

Langer thuis wonen

“Iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn” zei Youp van ’t Hek al ooit in zijn Oudejaarsconference. Als iemand door leeftijd of andere oorzaak zorgbehoevend wordt, is dat al indrukwekkend genoeg. Laat staan als je hem of haar uit de vertrouwde omgeving moet halen om te voldoen aan die zorgbehoefte. Met een mantelzorgwoning hoeft dat niet. In veel gevallen nemen de kinderen het ouderlijk huis over en wordt er op het perceel een comfortabele zorgwoning geplaatst. Heerlijk in de vertrouwde omgeving blijven wonen met zorg van degenen die hen het liefst zijn. Wie wil dat nu niet?

Behoud uw autonomie

Zodra er een zorgbehoefte ontstaat, komt daar direct afhankelijkheid bij. Afhankelijkheid van de verzorgers, van artsen of bijvoorbeeld van de buren in het verzorgingshuis, als iemand daar terecht komt. In sommige gevallen komen zorgbehoevende ouders en kinderen in hetzelfde huis te wonen, waar ze moeten leren rekening met elkaar te houden om samen te kunnen leven. Met een mantelzorgwoning behoudt u een geheel eigen woning, met alle autonomie die daar bij hoort. Veel van onze zorgwoningen hebben een eigen huisnummer, een eigen oprit en alle interne voorzieningen die een volwaardige woning heeft. Buiten de zorg, bent u geheel zelfstandig. U hebt van niemand last en niemand heeft last van u.

Comfortabel wonen

Bij het begrip ‘mantelzorgwoning’ denken veel mensen nog aan een veredelde caravan, chalet of vakantiehuis. Maar dat is zeker niet het geval bij onze woningen. Onze bouwmethode is dermate anders dat ze eigenlijk niet met elkaar vergeleken mogen worden. U geniet bij onze woningen van een uitzonderlijk hoge isolatiewaarde, wat uw huis heerlijk warm houdt in de winter en koel in de zomer. Daarbij werken wij met betonnen vloeren (en niet zoals veel andere aanbieders met houten vloeren). Onze woningen worden hoogwaardig afgewerkt en kunnen worden voorzien van klimaatbeheersing (airconditioning), luxe keukens, badkamers, gebouwautomatisering (domotica) en nog veel meer. Alles wat u verwacht van een moderne woning behoort tot de mogelijkheden.

Gemaakt voor zorgverlening

Onze zorgwoningen zijn net als ‘reguliere’ woningen. Maar dan beter… Immers, ze zijn speciaal toegerust op het voorzien van zorg. Apparatuur als een tillift, instapbad, beugels, valsignalering, extra brede doorgangen voor rolstoel of rollator… alles is mogelijk en sterker nog, speciaal hiervoor gemaakt. Thuiszorg en/of mantelzorgverlening zijn optimaal gefaciliteerd. Bovendien: de mantelzorgwoning mag een permanente woonbestemming houden zolang er (mantel)zorg wordt verleend. Een hele geruststelling.

Waardevaste topkwaliteit

In onze werkplaatsen wordt de gehele woning binnen gebouwd, om ze te beschermen tegen weersinvloeden. Isolatie- en andere materialen mogen namelijk niet nat worden. Bovendien wordt de bouwtijd niet vertraagd door slecht weer. Voor de kenner: wij bouwen maximaal tot 6 meter hoogte. Onze buitenwanden zijn minimaal 230 mm dik en binnenwanden 120 mm. Standaard plaatsen wij HR++ ramen en indien gewenst triple glas. Eveneens standaard zijn onze luxe 400 mm volschuim boeidelen. Voor de lichtgewicht woningen is slechts een lichte fundering nodig en ook is de woning verplaatsbaar als de zorgbehoefte vervalt. Hierdoor behoudt hij zijn waarde en is hij goed door te verkopen.

Wat zeggen onze klanten?

Een zeer lastige klus, maar Zorg en Welzijn Bouw heeft door middel van een bestemmingswijziging de mogelijkheid tot het plaatsen van een woning voor ons gerealiseerd. Daarbij hebben ze ons gedurende het gehele traject volledig ondersteund. Het is een zeer prettig bedrijf om mee samen te werken.

Fam. Rossen

Zorgunit 119 m2 – gem. Wijchen

Wij zijn van A tot Z ondersteund door Zorg en Welzijn Bouw, van de vergunningaanvraag tot en met de oplevering van de mantelzorgwoning.

Fam. Hanegraaf

Zorgwoning 98 m2 – gem. ‘s-Hertogenbosch

Volledig naar mijn wens heeft Zorg en Welzijn Bouw alles voor mij geregeld.

Ik heb de samenwerking als zeer prettig ervaren.

Mevr. Jacobs

Zorgwoning 56 m2 – gem. Sittard-Geleen

Zorg en Welzijn Bouw heeft ervoor gezorgd dat we onze mantelzorgwoning op natuurgebied van Staatsbosbeheer hebben kunnen plaatsen.

Bij iedere kwestie en bij  vragen hebben zij ons deskundig geadviseerd. Zorg en Welzijn Bouw komt zijn afspraken na, dit was voor ons heel belangrijk.

Fam. van Coolwijk

Zorgwoning 95 m² – gem. Beuningen

Vrijblijvend afspreken?