Voordelen van onze zorgunits

Langer thuis wonen

“Iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn” zei Youp van ’t Hek al ooit in zijn Oudejaarsconference. Als iemand door leeftijd of andere oorzaak zorgbehoevend wordt, is dat al indrukwekkend genoeg. Laat staan als je hem of haar uit de vertrouwde omgeving moet halen om te voldoen aan die zorgbehoefte. Met een zorgunit hoeft dat niet. Met een slimme sluis wordt namelijk de zorgunit aan de bestaande woning gekoppeld. Helemaal afgewerkt met alle gemakken van dien. Heerlijk in de vertrouwde omgeving blijven wonen met zorg van degenen die hen het liefst zijn. Wie wil dat nu niet?

Behoud uw autonomie

Zodra er een zorgbehoefte ontstaat, komt daar direct afhankelijkheid bij. Afhankelijkheid van de verzorgers, van artsen of bijvoorbeeld van de buren in het verzorgingshuis, als iemand daar terecht komt. Met een zorgunit behoudt u uw eigen woning en wordt hier een slaapkamer en vaak een badkamer aan vastgemaakt, met alle autonomie die daar bij hoort. Buiten de zorg, blijft u geheel zelfstandig. Ideaal als een van de partners optreedt als mantelzorger!

Comfortabel wonen

Bij het begrip ‘zorgunit’ denken veel mensen nog aan een simpel schuurtje. Maar dat is zeker niet het geval bij onze zorgunits. U geniet bij onze zorgunits van een uitzonderlijk hoge isolatiewaarde, zodat uw huis heerlijk warm blijft in de winter of koel in de zomer. De units zelf worden hoogwaardig afgewerkt en de koppeling met uw bestaande woning is smaakvol; alsof het altijd zo geweest is!

Gemaakt voor zorgverlening

Onze zorgunits geven uw bestaande woning een upgrade. Immers, uw woning blijft in principe exact hetzelfde, maar wordt uitgebreid met ruimte en apparatuur voor het verlenen van zorg. Apparatuur als een tillift, instapbad, beugels, valsignalering, extra brede doorgangen voor rolstoel of rollator… alles is mogelijk en sterker nog, speciaal hiervoor gemaakt. Thuiszorg en/of mantelzorgverlening zijn hiermee optimaal gefaciliteerd.

Waardevaste topkwaliteit

In onze werkplaatsen wordt de gehele zorgunit binnen gebouwd, om ze te beschermen tegen weersinvloeden. Isolatie- en andere materialen mogen namelijk niet nat worden. Bovendien wordt de bouwtijd niet vertraagd door slecht weer. Voor de kenner: onze buitenwanden zijn minimaal 210 mm dik en binnenwanden 95 mm. Standaard plaatsen wij HR++ ramen en indien gewenst triple glas. Eveneens standaard zijn onze luxe 300 mm volschuim boeidelen. Voor de lichtgewicht woningen is slechts een lichte fundering nodig en ook is de mantelzorgunit verwijderbaar als de zorgbehoefte vervalt. Hierdoor behoudt hij zijn waarde en is hij goed door te verkopen.

Wat zeggen onze klanten?

Een zeer lastige klus, maar Zorg en Welzijn Bouw heeft door middel van een bestemmingswijziging de mogelijkheid tot het plaatsen van een woning voor ons gerealiseerd. Daarbij hebben ze ons gedurende het gehele traject volledig ondersteund. Het is een zeer prettig bedrijf om mee samen te werken.

Fam. Rossen

Zorgunit 119 m2 – gem. Wijchen

Wij zijn van A tot Z ondersteund door Zorg en Welzijn Bouw, van de vergunningaanvraag tot en met de oplevering van de mantelzorgwoning.

Fam. Hanegraaf

Zorgwoning 98 m2 – gem. ‘s-Hertogenbosch

Volledig naar mijn wens heeft Zorg en Welzijn Bouw alles voor mij geregeld.

Ik heb de samenwerking als zeer prettig ervaren.

Mevr. Jacobs

Zorgwoning 56 m2 – gem. Sittard-Geleen

Zorg en Welzijn Bouw heeft ervoor gezorgd dat we onze mantelzorgwoning op natuurgebied van Staatsbosbeheer hebben kunnen plaatsen.

Bij iedere kwestie en bij  vragen hebben zij ons deskundig geadviseerd. Zorg en Welzijn Bouw komt zijn afspraken na, dit was voor ons heel belangrijk.

Fam. van Coolwijk

Zorgwoning 95 m² – gem. Beuningen

Vrijblijvend afspreken?