zorg aan huis door geliefden

Langer thuis in uw eigen huis!

Als iemand zorgbehoeftig wordt, kan het zijn dat hij of zij niet meer goed de trap op komt naar de bad-of slaapkamer. In zo’n geval is het noodzakelijk dat er op de begane grond de nodige voorzieningen worden getroffen, om de levensstandaard te waarborgen. Een verzorgingshuis is niet voor iedereen een ideale oplossing en als het terrein niet voldoende groot is, kan het zijn dat er geen ruimte is voor een geheel zelfstandige mantelzorgwoning.

In zo’n geval is het uitbouwen van de bestaande woning met een zorgunit een optie. De doorgangen en andere faciliteiten van de bestaande woning kunnen worden aangepast om iemand in bijvoorbeeld een rolstoel te faciliteren. De te plaatsen zorgunit bevat doorgaans een slaapkamer en badkamer met zorgapparatuur.

Wanneer een echtpaar samen woont en één van hen wordt zorgbehoeftig, dan kan de rest van de woning zijn huidige bestemming houden. In sommige gevallen kan een bestaande woning worden omgebouwd tot een zogenaamde Kangoeroewoning, waarbij de mantelzorger de bovenverdieping betrekt, gezamenlijke ruimtes worden bepaald en de zorgbehoeftige het gros van de benedenverdieping toebedeeld krijgt.

Professioneel zorgunits bouwen

Deze zorgunits worden ook wel de WMO-units genoemd is net als de zorgwoning gemaakt van efficiënt, duurzaam materiaal, is snel te plaatsen en kan net als de zorgwoning ook weer weggehaald worden indien de mantelzorg niet meer nodig is. Onze Zorgunits zijn voorzien van platte daken. Wij bouwen WMO-units vanaf 6 m² tot 100 m² groot in ons timmerbedrijf. Voor een impressie van ons bedrijf, video hiervan volgt snel! Als u ons volgt op YouTube, krijgt u nieuwe video’s handig in uw feed.

Wat zeggen onze klanten?

Een zeer lastige klus, maar Zorg en Welzijn Bouw heeft door middel van een bestemmingswijziging de mogelijkheid tot het plaatsen van een woning voor ons gerealiseerd. Daarbij hebben ze ons gedurende het gehele traject volledig ondersteund. Het is een zeer prettig bedrijf om mee samen te werken.

Fam. Rossen

Zorgunit 119 m2 – gem. Wijchen

Wij zijn van A tot Z ondersteund door Zorg en Welzijn Bouw, van de vergunningaanvraag tot en met de oplevering van de mantelzorgwoning.

Fam. Hanegraaf

Zorgwoning 98 m2 – gem. ‘s-Hertogenbosch

Volledig naar mijn wens heeft Zorg en Welzijn Bouw alles voor mij geregeld.

Ik heb de samenwerking als zeer prettig ervaren.

Mevr. Jacobs

Zorgwoning 56 m2 – gem. Sittard-Geleen

Zorg en Welzijn Bouw heeft ervoor gezorgd dat we onze mantelzorgwoning op natuurgebied van Staatsbosbeheer hebben kunnen plaatsen.

Bij iedere kwestie en bij  vragen hebben zij ons deskundig geadviseerd. Zorg en Welzijn Bouw komt zijn afspraken na, dit was voor ons heel belangrijk.

Fam. van Coolwijk

Zorgwoning 95 m² – gem. Beuningen

Vrijblijvend afspreken?