Thuisparken

Wel de wens voor mantelzorg, maar niet de ruimte?

Bij mantelzorg nemen vaak de kinderen van een zorgbehoevende ouder op hun perceel een mantelzorgwoning, waar de ouder in komt te wonen. Soms hebben de kinderen niet de ruimte en de mogelijkheid om deze woning te plaatsen en de zorg op zich te nemen, maar blijft wel de behoefte aan kleinschalige en persoonlijke zorghulp. Ook de wens om landelijk te wonen staat hierbij vaak centraal.

Zelfstandig wonen met centrale zorg dichtbij

In een Thuispark worden in een mooie, groene omgeving een beperkt aantal zelfstandige mantelzorgwoningen op respectabele afstand van elkaar geplaatst. Uw woning krijgt een eigen huisnummer, telefoon en internet, tuin, eventueel opslagruimte of garage. Een zorgwoning is in elk aspect een autonoom huis. Midden tussen de woningen bevindt zich het gezamenlijk hoofdgebouw, met hierin een verplegingspost, revalidatiecentrum, winkels… De zorg wordt gezamenlijk ingekocht, waardoor deze betaalbaar blijft maar toch zeer persoonlijk is.

Minder zorgdruk op uw kinderen
Vaste, toegewijde verpleegkundigen voelen al snel bijna zo vertrouwd als uw eigen kinderen of die goede, mantelzorgende buurvrouw. Zo persoonlijk als van uw eigen kinderen wordt deze zorg natuurlijk nooit, maar hier staat tegenover dat de geleverde zorg zeer professioneel is en uw kinderen hiermee minder belast worden met de mantelzorg. 
Samen thuis
Elke woning op een Thuispark is zelfstandig en kan geheel naar uw eigen wens en smaak worden gerealiseerd. Daarbij krijgt u de beschikking over een gezamenlijk hoofdgebouw, waarin zich niet alleen de zorgvoorzieningen bevinden, maar ook ruimte is om gezamenlijk activiteiten te ondernemen met uw buren. Wel de aanspraak en gezelligheid, maar zonder de beleving van een massale zorgflat.

Uw website op deze pagina?