Oog voor de zorg,
verstand van de bouw

Zorg en Welzijn Bouw is gespecialiseerd in het bouwen van zorgwoningen, zoals het bouwen van mantelzorgwoningen en het bouwen van zorgunits. Een stap verder, maar met evenveel oog voor details en woonwensen, realiseren wij ook de bouw van zorgparken.

Totaalconcept: van Advies tot Zorgwoning

Uw bouwwerkzaamheden worden van A tot Z uitgevoerd en begeleid. Zorg en Welzijn Bouw draagt onder andere zorg voor:

  • het advies, eventueel aanvraag vergunning en eventueel subsidie mantelzorgwoning;
  • ontwerp-, bouw- en eventueel 3D tekening;
  • bouwactiviteiten zorgwoningen, 5 jaar garantie;
  • aanleg fundering mantelzorgwoningen;
  • service en onderhoud zorgwoningen;
  • tuinaanleg en nutsaansluitingen (riool- , gas-, water- en elektra-aansluitingen).

Tot aan de overdracht van de sleutel. Een geruststellende gedachte!

Uw contactpersonen

Met 27 vaste medewerkers en met 10 vaste ZZP’ers werken we elke dag aan een prachtig product.

foto van ard verhoeven zorg en welzijn bouw oss
97%

Op tijd geleverd

98%

Klanttevredenheid

100%

Betrokken

Veelgestelde vragen

In de meeste gevallen krijgen wij met onze ervaring een vergunning alsnog voor elkaar. Mocht het echt onmogelijk blijken, kost dit u niets. No cure, no pay.

Jazeker. Als de zorgbehoefte vervalt, kan de woning weer worden verwijderd en eventueel doorverkocht.

Ja. Wij gebruiken hoogwaardige materialen, waardoor de woning een groot deel van zijn waarde behoudt. Indien gewenste bemiddelen wij voor u de verkoop.

Dat is zeker mogelijk, mits we dit met elkaar afspreken. Wij verzorgen dan alleen de bouw en plaatsing. In onze ervaring is het echter vaak wel efficiënter als wij het gehele traject voor u mogen verzorgen.

Natuurlijk! U bent van harte welkom om een kijkje te nemen in onze werkplaats. Daarbij hebben wij door heel Nederland zorgwoningen geplaatst. Er zijn er vast bij u in de buurt. Neem contact met ons op en wij vragen voor u een bezichtiging aan.

Dat is lastig te beantwoorden. Alles is immers mogelijk; van groot tot klein en van basis tot luxe. Kijk vooral eens bij onze Prijzen voor Mantelzorgwoningen en Prijzen voor Zorgunits om de mogelijkheden te zien. Als u een idee hebt van wat u wilt, maken wij graag gratis en vrijblijvend een offerte voor u.

Ja, dat is zeker mogelijk. Wij streven naar optimale ontzorging. Dus ook bestrating en tuinaanleg zijn mogelijk. Sterker nog: wij bieden ook onderhoudscontracten voor uw woning en terrein. Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Niet heter dan een regulier huis. Sterker nog, onze isolatie is van dermate hoog niveau dat een zorgwoning vaak nog beter koel blijft. Indien gewenst kunnen we natuurlijk ook airconditioning aanbrengen. In de zomer heerlijk koel, in de winter behaaglijk warm.

Wij streven naar CO2 neutrale woningen. Warmteterugwininstallaties, zonnepanelen, triple glas, hoge RC waarden; ze dragen allemaal bij aan een laag energieverbruik. De materialen zijn van hoog kwaliteit en gaan erg lang mee. Het hout dat we gebruiken heeft allemaal een FSC-keurmerk. U ziet, wij doen er alles aan om onze impact op het milieu tot een minimum te beperken.

Onze woningen zijn lichtgewicht, maar hebben desalniettemin een lichte fundering nodig. Deze verzorgen wij uiteraard graag voor u en als de woning niet meer nodig is, kunnen wij de fundering weer onzichtbaar voor u wegwerken.

Ja, in principe kan dat. Met name voor zorginstellingen stellen wij met enige regelmaat flexibele zorgunits beschikbaar. Voor particulieren is het echter gebruikelijker om een zorgunit te kopen en weer door te verkopen na gebruik. Wensen zijn vaak toch persoonlijk. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden in uw situatie.

In principe is alles mogelijk op dit gebied. Denk hierbij aan tilliften, beugels, instapbad, maar ook gebouwautomatisering (domotica) behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast zijn natuurlijk alle doorgangen drempelloos en breed genoeg voor een rolstoel of rollator. Tijdens ons adviesgesprek nemen we met u uitgebreid alle mogelijkheden door.

Mantelzorgwoningen volgens bouwbesluit gebouwd,
Van A tot en met Z!

Klaar voor een praatje?