Bestaande woning aanpassen

Uw bestaande woning of garage tot zorgwoning aanpassen?

 

Langer thuis in uw eigen huis!

Ons adviesbureau stelt na de eerste kennismaking voor u een zorgplan op. Indien noodzakelijk wordt er contact met uw zorgbehandelaar opgenomen voor de benodigde aanpassingen aan uw huidige (huur)woning of garage/bijgebouw.

Woonvormen die voortkomen uit deze advisering zijn:

bwa_80-m2

Aantal voordelen bestaande woning of garage tot zorgwoning aanpassen:

  • zelfstandig thuis blijven wonen;
  • thuiszorg en zorgverlening mogelijk;
  • vertrouwde omgeving blijven wonen.

Uw bestaande woning of garage aanpassen

Wij zijn gespecialiseerd om uw woning of uw garage alleen voor u (en uw partner en/of uw kind) te laten verbouwen tot een zorgwoning, de zogenaamde nul treden woning (gelijkvloerse woning).

Zorg en Welzijn Bouw kan voor verbouw van een nul treden woning tijdelijk een zorgunit op uw perceel laten plaatsen als de ruimte daarvoor aanwezig is. Of u kunt kiezen voor een tijdelijk verblijf in een comfortabele accommodatie. Op een snelle en efficiënte manier wordt uw huis verbouwd tot een zorgwoning.

Klik op een afbeelding voor een groter voorbeeld

Kangoeroewoningen

Ook kunt u kiezen voor de ontwikkeling van zogenaamde kangoeroe woningen. Een kangoeroewoning is een zorgwoning waarbij mensen die zorg nodig hebben toch zelfstandig kunnen wonen en deel kunnen uitmaken van het huishouden van een mantelzorger. De woning bestaat uit twee zelfstandige woningen (de buidel- en hoofdwoning) met elk een eigen badkamer, woonkamer, keuken, slaapkamer enzovoorts. De twee woningen zijn naast elkaar of boven elkaar geplaatst en door middel van een tussendeur of tussentrap is het mogelijk van de ene naar de andere woning te gaan. De buidelwoning is gelijkvloers, de hoofdwoning kan uit meerdere lagen bestaan. Het uitgangspunt van een kangoeroewoning is dat u kunt zorgen voor bijvoorbeeld uw mindervalide kind of samen kunt wonen met uw ouders maar toch met uw eigen gezin in de hoofdwoning een eigen leven kunt leiden.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?